Aanmelding en eerste gesprek

U kunt zich telefonisch bij ons aanmelden via de contactgegevens op onze website. Voor een behandeling heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Tijdens het eerste telefoongesprek voeren wij een triage uit om de urgentie van uw hulpvraag te bepalen. Dit helpt ons om wachttijden te minimaliseren en ervoor te zorgen dat u op het juiste moment de juiste zorg ontvangt.

Teambespreking en behandelaarkeuze

Elke week bespreken wij alle aanmeldingen binnen ons team. Op basis daarvan kiezen wij de meest geschikte behandelaar voor uw zorgvraag. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw voorkeur, maar dit is niet altijd haalbaar.

Eerste afspraak en identiteitsbewijs

Bij het maken van een eerste afspraak wordt er een patiëntdossier voor u aangemaakt. Tijdens deze afspraak dient u een geldig identiteitsbewijs met BSN en uw verzekeringspas te tonen aan uw behandelaar.

Intake, diagnose en behandelplan

Tijdens de intake bespreken we uitgebreid uw hulpvraag, achtergronden en verwachtingen. Vervolgens stellen we een diagnose en maken we een behandelplan op maat. Pas nadat u het behandelplan hebt goedgekeurd, starten we met de behandeling.

Privacy en communicatie

Na de intake ontvangt uw verwijzer een brief met onze bevindingen en het behandelplan. Deze brief wordt alleen verzonden na uw toestemming. Indien u geen toestemming geeft, kunt u een privacyverklaring invullen voor opslag in uw dossier.

Routine Outcome Monitoring (ROM) en e-health

Gedurende de behandeling evalueren we regelmatig de voortgang via ROM-vragenlijsten. Deze worden aangeboden via ons Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Onze praktijk biedt ook e-health via Therapieland, waar u op elk moment toegang hebt tot informatie, oefeningen en psycho-educatie. Communicatie via beeldbellen via Therapieland voldoet aan de AVG.

Beveiligde communicatie

Voor privacygevoelige informatie maken we gebruik van Zivver voor beveiligde e-mailcommunicatie.

Gegevensaanlevering aan DIS

Als praktijk zijn wij verplicht bepaalde gegevens aan te leveren aan de DIS, een landelijke database voor behandelgegevens in de GGZ. Indien u bezwaar wilt maken tegen het delen van uw gegevens, kunt u dit schriftelijk aangeven door middel van een Privacyverklaring.