Videobellen

Met online therapie helpen wij u vanuit uw vertrouwde omgeving, vanuit huis of elke andere locatie. Zo krijgt u nog steeds de hulp die u nodig hebt, maar hoeft u niet naar onze locatie te komen. U kunt hierdoor efficiënter met tijd omgaan.

Een behandeling via videobellen is bewezen net zo effectief als behandelen op locatie. Soms kan dit ook gecombineerd worden en ziet u onze behandelaar in de praktijk en enkele sessies via videobellen. U kunt met de behandelaar bespreken wat voor u het prettigst werkt. Met onze expertise en ruime ervaring in online behandelen geeft de behandelaar u hetzelfde vertrouwen als in de behandelkamer, maar dan op afstand.

Het platform wat wij voor online therapie gebruiken is beveiligd en voldoet aan de NEN 7510 of ISO 27001 norm. Uw persoonsgegevens worden beschermd volgens de geldende privacy wetgeving. Zo kunnen wij u verzekeren dat het veilig is om op deze manier therapie te volgen.

E-health

E-health is een nieuwe therapievorm waarbij directe gesprekken met de psycholoog worden afgewisseld of aangevuld met een online behandelprogramma. Dit programma bevat verschillende oefeningen en schrijfopdrachten die helpen bij het ordenen van gedachten en het veranderen van gedrag. Daarbij wordt gebruik gemaakt van methoden uit de cognitieve gedragstherapie. Doordat de cliënt leert om anders naar zaken te kijken en anders te handelen, wordt er een verandering in gang gezet waardoor klachten gaandeweg zullen afnemen.

Via het op maat gemaakte online behandelprogramma kan de cliënt thuis zelfstandig zijn huiswerkopdrachten en oefeningen uitvoeren. Deze worden vervolgens met de therapeut nabesproken. Het volgen van een programma via internet is met name geschikt voor cliënten die naast het contact met hun therapeut, op een zelf gekozen tijdstip aan oefeningen kunnen en willen werken. Het kunnen teruglezen van de communicatie met de therapeut en de heldere opzet van de behandeling worden daarnaast als voordelen van internet-therapie gezien.

Therapieland

Therapieland helpt mee aan het breed toegankelijk, laagdrempelig en kwalitatief houden van de GGZ door het aanbieden van verschillende e-Health mogelijkheden die de behandelaar eenvoudig kan combineren met uw behandeling.

Al hun diensten kunnen worden ingezet vanuit een beveiligde persoonlijke omgeving. Of het nu gaat om behandelprogramma’s, beeldbellen, berichten versturen, het uitsturen van vragenlijsten of onze Virtual Reality programma’s. (meer info)